banner laptop

Tuesday, 14 February 2017 15:50

DeRabaks Kitchen

Rate this item
(1 Vote)
Nasi Ayam Penyet Nasi Ayam Penyet

Hari ini Admin nak cerita sedikit kepada peminat makanan Indonesia di Johor. Anda semua mesti pernah dengar tentang makanan Indonesia, kan? Yang paling popular sekali ialah Nasi Ayam Penyet. Bagi penggemar masakan Indonesia dan mencari kelainan dalam mengisi perut anda, admin syorkan Restoran deRabaks Kitchen yang terletak di Skudai, Johor. 

Sebenarnya, tak sampai setahun lagi restoran ni diwujudkan. Tetapi telah memperoleh ramai pengunjung. Makanan pula tidak terhad kepada Nasi Ayam Penyet sahaja, malah, Nasi Goreng Ayam Penyet, Nasi Ambeng, Nasi Timbel, Sup, Bakso dan lain-lain lagi. Minuman pula, import dari Indonesia, tuh!

Kali pertama datang, nampak biasa-biasa je dari luar, tapi bila masuk, deko restorannya simple and nice. Admin nak review Nasi Ayam Penyet dan Nasi Ayam Goreng Penyet. Yang lain belum try lagi. Makanan anda akan dihidangkan dalam pinggan tanah liat berwarna hitam yang nampak elegan. Macam dalam gambar tu! Bila rasa je.. Fuh!!! Nasi dia lembut.. tak macam sesetengah restoran yang pakai beras kualiti rendah. Ni memang sedap! Ayam dia... garing! Memang sedap la... Hidangan kedua admin ialah Nasi Goreng Ayam Penyet. Nasi goreng dia memang sedap.. lain-lain memang sama dengan Nasi Ayam Penyet biasa tadi. 

Secara keseluruhan.. admin memang sangat puas hati la dengan makanan serta servis restoran ni.. Admin pasti akan kunjungi pada masa kan datang untuk cuba menu yang lain pula! 

Akan datang admin akan bagi review pasal air unik yang terdapat di restoran ni.

Akhir kata.. puas hati la.. dan sangat berbaloi!!! 

Maklumat lanjut boleh diperolehi di sini:

Shopedia  ||  Facebook

 

Read 391 times
More in this category: « Restoran Kari Kambing 40Hari

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Popular This Month

Advertisement
view package

Join Us

Shopedia.my is Malaysia Business Directory offering free business listing for everything from the city's tastiest burger to the most renowned cardiologist. Why not register for free today?

Join Us